سویا وارد میکنیم ۱۲ هزار تومان از کشاورز میخریم ۷ هزار تومان! / مرغ کیلویی ۴۰ هزار تومان را پیشبینی کرده بودم
به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، دومین برنامه عیار با اجرای محسن جندقی و با حضور مسعود براتی مجری کارشناس و سید جواد ساداتی نژاد رییس کمیسیون کشاورزی مجلس شب گذشته از شبکه افق با موضوع پرواز مرغها بر فراز سفرهها روی آنتن رفت.
مسعود براتی مجری کارشناس این برنامه در ابتدای برنامه در این باره گفت: ریشه گرانی مرغ به تحولات نرخ ارز بر می گردد که از اواخر سال ۹۶ شروع شد؛ هرچند دولت اعلام کرد برای کالاهای اساسی ارز ترجیحی ۴۲۰۰ تومانی پرداخت میکند و بازار مرغ هم تا اردیبهشت امسال خوب بود تا اینکه تخصیص ارز ترجیحی با مشکل مواجه شد و قیمت مرغ روند افزایش قیمت را طی کرد.
وی افزود: چدی پیش هم شاهد معدوم جوجه های یک روزه بودیم که ریشه در تخصیص نیافتن ارز ترجیحی بود. در شرایطی که مرغدار نتواند نهاده دام و طیور را ارزان دریافت کند سرمایه گذاری در این حوزه کاهش مییابد و موجب به هم ریختگی بازار میشود.
سید جواد ساداتینژاد رییس کمیسیون کشاورزی مجلس در برنامه عیار حضور یافت و به دلایل گرانی مرغ و تخم مرغ پرداخت. وی با بیان اینکه مرغ شش ماه است که دچار التهاب شده گفت: گرانی مرغ و تخم مرغ قابل پیش بینی بود و در مهر ماه طی جلسه ای که کمیسیون کشاورزی مجلس با وزرای صمت و جهاد کشاورزی و همچنین نماینده بانک مرکزی داشتیم بنده تاکید کردم که در آذر قیمت مرغ به ۴۰ هزار تومان می رسد.
وی با بیان اینکه ماهانه باید ۱۰۰ میلیون قطعه جوجه ریزی شود افزود: مشکل امروز بازار مرغ به ۴۵ روز پیش از میگردد؛ زمانی که مرغداران به دلیل تعیین قیمت دستوری و بالا بودن هزینهها اقدام به جوجه ریزی نکردند.
ساداتی نژاد درباره بازار مرغ شب عید هشدار داد: برای نوروز و ماه رمضان باید تعداد جوجه ریزی به ۱۲۰ میلیون قطعه برسد و اگر دولت اکنون در این زمینه اقدام نکند نوروز و ماه رمضان سختی خواهیم داشت.
رییس کمیسیون کشاورزی مجلس تصریح کرد: نهادههای دامی با ارز ۴۲۰۰ تومانی به دست تولید کننده نمیرسد، از این رو طی هفته های گذشته مشخصا برای گرانی مرغ و تخم مرغ هفته ای دو جلسه در کمیسیون داشتیم و از اعضای دولت برای چرایی این موضوع پاسخ خواستیم.
وی با اشاره به اینکه وزرای صمت، کشاورزی، گمرک، سازمان بنادر و بانک مرکزی در این جلسات حضور داشتند تاکید کرد: متاسفانه چند وجهی بودن اختیارات باعث شده کشمکش بین اعضای دولت زیاد باشد و هر کدام دستگاه دیگر را مقصر کنند. ضرب المثلی در این زمینه وجود دارد که می گوید اگر میخواهید کاری به نتیجه نرسد برای آن کار سه رییس انتخاب کنید و مشکل اصلی که در بازار مرغ ایجاد شده ناشی از عدم تمرکز مدیریت است.
وی با بیان راهکاری در این زمینه گفت: طبق قانون تنظیم بازار محصولات کشاورزی و غذایی باید به وزارت جهاد کشاورزی واگذار شود. دلیل این اقدام هم اصرار دولت بر احیای وزارت بازرگانی بود و برای مقابله با این کار تصمیم گرفته شد تا تنظیم بازار در اختیار یک دستگاه باشد اما تیر ماه سال گذشته سران سه قوه مصوب کردند تا اختیارات به وزارت صمت داده شود.
این نماینده مجلس با تاکید بر اینکه فرمانده تنظیم بازار در هر بخش باید واحد و مشخص باشد تاکید کرد: در این زمینه با آقای رییسی رییس قوه قضاییه و آقای قالیباف دیدار کردیم و آنها موافق هستند که در جلسه بعدی سران قوا در این باره تصمیم گیری کنند تا یک دستگاه متولید تولید و توزیع باشد تا در زمان بروز مشکل بتواند پاسخ دهد.
وی افزود: زمانی که آقای رزم حسینی برای دریافت رای اعتماد برای تصدی وزارت صمت به مجلس آمد این وعده را داد تا اختیارات را به وزارت جهاد کشاورزی واگذار کند و تفاهم نامه ای هم بین دو وزیر امضا شد اما آقای رییس جمهور این تفاهم نامه را لغو کرد.
براتی در ادامه برنامه گفت: آقای رییس جمهور تصور دارد مشکل بازار به دلیل نداشتن وزارت بازرگانی است و حتی در دیداری که با مقام معظم رهبری داشت در این باره سخت گفت اما به دلیل عدم همراهی مجلس برای احیای این وزارتخانه به مشکلات تنظیم بازار افزوده شد.
ساداتی نژاد در ادامه تصریح کرد: ما قبلا وزارت بازرگانی داشتیم و یک وزیر خواستار واردات بود و دیگری خواستار تولید که هر دو در تضاد بودند. یک زمانی تصمیم گرفته شد تا این بخش ادغام شود تا تمرکز بر روی تولید باشد و هر جا که نیاز به واردات بود بخش تجارت وارد عمل شود.
رییس کمیسیون کشاورزی مجلس ادامه داد: اکنون از وزیر جهاد کشاورزی در مورد بازار مرغ سوال پرسیده میشود میگوید تعیین قیمت و ثبت سفارش را وزارت صمت انجام میدهد و برای مرغدار به صرفه نیست.
لینک منبع خبر: اینجا کلیک کنید